WOZ bezwaar Oosterhesselen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Oosterhesselen? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Coevorden calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Oosterhesselen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel verschaffen we een indicatie van de verschillende woonlasten in Oosterhesselen op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7861
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oosterhesselen.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Coevorden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €289.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €289.000 x 0,1797% = €519.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Oosterhesselen? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Oosterhesselen precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Oosterhesselen. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-oosterhesselen-7861

Woningtaxatie in Oosterhesselen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Oosterhesselen kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Oosterhesselen komt gemiddeld uit rond de €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Oosterhesselen die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Eeserveen, Benneveld, Meppen, Aalden en Wezuperbrug.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: type woning, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Oosterhesselen. In deze gemeentelijke beschikking check je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oosterhesselen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €378.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.coevorden.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Oosterhesselen?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Oosterhesselen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie