WOZ bezwaar Stieltjeskanaal

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Stieltjeskanaal? Op deze website bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Coevorden raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Stieltjeskanaal 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel vind je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Stieltjeskanaal (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Stieltjeskanaal.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Coevorden. De WOZ-waarde is vastgesteld op €246.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €246.000 x 0,1797% = €442.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Stieltjeskanaal? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Stieltjeskanaal precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Stieltjeskanaal. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-stieltjeskanaal-7756

Woningtaxatie in Stieltjeskanaal

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Stieltjeskanaal komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Stieltjeskanaal bedraagt circa €235. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In deze tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Stieltjeskanaal die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Dalerveen, Wachtum, Dalerpeel, Dalen en Vinkenbuurt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: ligging, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Stieltjeskanaal. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stieltjeskanaal. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
Deze waarde wordt berekend op basis van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Stieltjeskanaal?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Stieltjeskanaal kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie