WOZ bezwaar Dalerpeel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dalerpeel? Hier vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Coevorden beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Dalerpeel 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? Hieronder check je een overview van de actuele woonlasten in Dalerpeel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dalerpeel.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Coevorden. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €243.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €243.000 x 0,1797% = €437.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Dalerpeel? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Dalerpeel nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Dalerpeel. Meestal kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-dalerpeel-7753

Woningtaxatie in Dalerpeel

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Dalerpeel zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Dalerpeel ligt om en nabij de €255. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Dalerpeel die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Dalen, Vinkenbuurt, Witharen, Stegeren en Beerze.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Dalerpeel. Op dit aanslagbiljet staan de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dalerpeel. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €378.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald door middel van data die voorhanden is. Men kijkt naar zaken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dalerpeel?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Dalerpeel kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie