WOZ bezwaar Wezup

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Wezup? Hieronder lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Coevorden calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Wezup 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel bieden we een samenvatting van de huidige woonlasten in Wezup (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
Netnummer0591 (+31591)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Wezup.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Coevorden. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €283.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €283.000 x 0,1797% = €509.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Wezup? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Wezup werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wezup. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-wezup-7852

Woningtaxatie in Wezup

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Wezup kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Wezup is ongeveer €265. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Wezup die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Zweeloo, De Kiel, Schoonoord, t Haantje en Noord-Sleen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: grootte, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, oppervlakte, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Wezup. In deze documenten staan een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wezup. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €378.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand op basis van beschikbare gegevens. Men kijkt naar feiten als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.coevorden.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wezup?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wezup maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie