WOZ bezwaar Dalfsen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Dalfsen? Op deze website lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Dalfsen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Dalfsen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder check je verschillende gegevens van de recente woonlasten in Dalfsen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina vind je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
Netnummer0529 (+31529)
Gemiddelde WOZ-waarde€303.000
OZB-tarief woningen0,1104%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€133
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€694
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dalfsen.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Dalfsen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €231.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €231.000 x 0,1104% = €255.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Dalfsen? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Dalfsen ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Dalfsen. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€303.0006,7%
2019€284.0004,4%
2018€272.0003,8%
2017€262.0003,6%
2016€253.0002,0%
2015€248.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Dalfsen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-dalfsen-7720

Woningtaxatie in Dalfsen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Dalfsen kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Dalfsen komt gemiddeld uit rond de €220. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Dalfsen die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne en Almelo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s als: grootte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Dalfsen. In deze gemeentelijke beschikking staan de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dalfsen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €334.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend door middel van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.dalfsen.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, adresgegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dalfsen?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Dalfsen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Lemelerveld
 • WOZ bezwaar Nieuwleusen
 • Plaats een reactie