WOZ bezwaar De Kiel

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in De Kiel? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Coevorden raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde De Kiel 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder verschaffen we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in De Kiel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7849
Netnummer0591 (+31591)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Kiel.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Coevorden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €281.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €281.000 x 0,1797% = €505.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in De Kiel? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in De Kiel precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket De Kiel. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Coevorden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-de-kiel-7849

Woningtaxatie in De Kiel

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ De Kiel kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in De Kiel ligt rond de €220. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de volgende tabel check je taxateurs en makelaars in De Kiel die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Schoonoord, t Haantje, Noord-Sleen, Holsloot en Veenoord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, grootte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in De Kiel. Op dit aanslagbiljet bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Kiel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in De Kiel?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en ga na of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in De Kiel kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie