WOZ bezwaar Tubbergen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Tubbergen? Op deze website bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Tubbergen beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Tubbergen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Tubbergen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€285.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€264
Afvalstoffenheffing€134
Totale woonlasten€705
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Tubbergen.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Tubbergen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €276.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €276.000 x 0,1083% = €299.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Tubbergen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Tubbergen ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Tubbergen. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€285.0005,9%
2019€269.0004,3%
2018€258.0005,7%
2017€244.0002,5%
2016€238.0000,4%
2015€237.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Tubbergen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-tubbergen-7651

Woningtaxatie in Tubbergen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Tubbergen zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Tubbergen ligt zo rond de €245. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Tubbergen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Wierden, Borne, Almelo, Dinkelland en Losser.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: grootte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Tubbergen. In deze aanslag tref je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Tubbergen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €308.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van openbare data. De gemeente verwerkt thema’s zoals: ligging, woonoppervlakte, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.tubbergen.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Tubbergen?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Tubbergen kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Geesteren
 • WOZ bezwaar Langeveen
 • WOZ bezwaar Vasse
 • WOZ bezwaar Hezingen
 • WOZ bezwaar Mander
 • WOZ bezwaar Manderveen
 • WOZ bezwaar Albergen
 • WOZ bezwaar Fleringen
 • WOZ bezwaar Reutum
 • WOZ bezwaar Mariaparochie
 • WOZ bezwaar Harbrinkhoek
 • Plaats een reactie