WOZ bezwaar Sleen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Sleen? Op deze website geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Coevorden raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Sleen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder check je een indicatie van de huidige woonlasten in Sleen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over Wat betekend de WOZ.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sleen.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Coevorden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €273.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €273.000 x 0,1797% = €491.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Sleen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Sleen aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Sleen. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-sleen-7841

Woningtaxatie in Sleen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Sleen zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Sleen ligt zo rond de €240. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Sleen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge, Collendoorn, Rheezerveen en Heemserveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, type woning, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Sleen. In deze documenten lees je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sleen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: ligging van het perceel, de oppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, bijgebouwen, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sleen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je goed nadenken. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sleen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie