WOZ bezwaar Holsloot

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Holsloot? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Coevorden komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Holsloot 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder vind je een kostenraming van de recente woonlasten in Holsloot (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
Netnummer0591 (+31591)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Holsloot.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Coevorden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €277.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €277.000 x 0,1797% = €498.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Holsloot? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Holsloot uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Holsloot. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Coevorden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-holsloot-7845

Woningtaxatie in Holsloot

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Holsloot komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Holsloot bedraagt circa €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Holsloot die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Veenoord, Erm, Diphoorn, Sleen en Nieuw-Amsterdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: grootte, oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Holsloot. In dit document vind je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Holsloot. Een gemiddelde woning betaalt €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. beschikbare data. Ze onderzoeken thema’s als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.coevorden.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Holsloot?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Holsloot heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie