WOZ bezwaar Dalerveen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dalerveen? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Coevorden raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Dalerveen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht geven we een indicatie van de verschillende woonlasten in Dalerveen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
Netnummer0524 (+31524)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Dalerveen.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Coevorden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €245.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €245.000 x 0,1797% = €440.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Dalerveen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Dalerveen precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Dalerveen. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-dalerveen-7755

Woningtaxatie in Dalerveen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Dalerveen kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Dalerveen ligt rond de €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In het overzicht hieronder check je taxateurs en makelaars in Dalerveen die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wachtum, Dalerpeel, Dalen, Vinkenbuurt en Witharen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: grootte, bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Dalerveen. In dit document check je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dalerveen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald met behulp van openbare data. Men kijkt naar thema’s zoals: de ligging van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Dalerveen?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Dalerveen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie