WOZ bezwaar Meppen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Meppen? Op dit portaal vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Coevorden raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Meppen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Meppen van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina lees je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
Netnummer0591 (+31591)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1797%
Gemiddeld betaalde OZB€378
Rioolheffing€197
Afvalstoffenheffing€288
Totale woonlasten€862
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Meppen.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Coevorden. De WOZ-waarde is vastgesteld op €286.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €286.000 x 0,1797% = €514.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Meppen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Meppen nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Meppen. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Het document dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Analyseer huizenprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0007,1%
2019€197.0002,6%
2018€192.0001,6%
2017€189.0002,2%
2016€185.000-1,1%
2015€187.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Coevorden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-meppen-7855

Woningtaxatie in Meppen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Meppen kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Meppen ligt om en nabij de €230. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Meppen die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Aalden, Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo en De Kiel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Meppen. Op dit aanslagbiljet lees je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1797% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Meppen. Een gemiddelde woning betaalt €378.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld op basis van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.coevorden.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Meppen?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Meppen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie