WOZ bezwaar Tuil

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Tuil? Op deze website vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente West Betuwe beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Tuil 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder vind je een overzicht met de huidige woonlasten in Tuil (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens lees je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4176
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Tuil.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente West Betuwe. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €294.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 294.000 x 0,1251% = €368.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Tuil? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Tuil uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Tuil. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente West Betuwe.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-tuil-4176

Woningtaxatie in Tuil

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Tuil zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Tuil bedraagt circa €185. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de volgende tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Tuil die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Haaften, Hellouw, Herwijnen, Oosterwijk en Heukelum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: onderhoudsniveau, ligging, type woning, bouwjaar, grootte, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Tuil. In deze aanslag bekijk je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Tuil. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €373.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. beschikbare data. Ze onderzoeken factoren als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Tuil?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Tuil heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie