WOZ bezwaar Beekdaelen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Beekdaelen? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Beekdaelen komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Beekdaelen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder verstrekken we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Beekdaelen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,147%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€922
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beekdaelen.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Beekdaelen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €284.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €284.000 x 0,147% = €417.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Beekdaelen? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Beekdaelen uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Beekdaelen. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Beekdaelen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-beekdaelen-6365

Woningtaxatie in Beekdaelen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Beekdaelen komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Beekdaelen is ongeveer €235. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Beekdaelen die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Meerssen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, ligging, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Beekdaelen. In deze aanslag bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,147% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beekdaelen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €335.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: waar staat de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.beekdaelen.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beekdaelen?
Het bezwaar maken moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Beekdaelen kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Nuth
 • WOZ bezwaar Wijnandsrade
 • WOZ bezwaar Schinnen
 • WOZ bezwaar Amstenrade
 • WOZ bezwaar Oirsbeek
 • WOZ bezwaar Doenrade
 • WOZ bezwaar Merkelbeek
 • WOZ bezwaar Schinveld
 • WOZ bezwaar Jabeek
 • WOZ bezwaar Bingelrade
 • WOZ bezwaar Schimmert
 • WOZ bezwaar Hulsberg
 • WOZ bezwaar Puth
 • WOZ bezwaar Sweikhuizen
 • Plaats een reactie