WOZ bezwaar Gulpen-Wittem

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Gulpen-Wittem? Hier vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Gulpen-Wittem begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Gulpen-Wittem 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder tref je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Gulpen-Wittem waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens is er meer info te vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,154%
Gemiddeld betaalde OZB€376
Rioolheffing€253
Afvalstoffenheffing€231
Totale woonlasten€860
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gulpen-Wittem.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Gulpen-Wittem. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €292.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €292.000 x 0,154% = €450.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Gulpen-Wittem? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Gulpen-Wittem uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Gulpen-Wittem. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Evalueer of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0009,9%
2019€223.0004,2%
2018€214.0004,4%
2017€205.0002,0%
2016€201.0001,5%
2015€198.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Gulpen-Wittem.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-gulpen-wittem-6271

Woningtaxatie in Gulpen-Wittem

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Gulpen-Wittem kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Gulpen-Wittem bedraagt circa €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Gulpen-Wittem die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht, Beek en Stein.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Gulpen-Wittem. In deze gemeentelijke beschikking lees je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gulpen-Wittem. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €376.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze zaken als: waar staat de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.gulpen-wittem.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens prijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Gulpen-Wittem?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Gulpen-Wittem kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Slenaken
 • WOZ bezwaar Beutenaken
 • WOZ bezwaar Mechelen
 • WOZ bezwaar Epen
 • WOZ bezwaar Wittem
 • WOZ bezwaar Eys
 • WOZ bezwaar Elkenrade
 • WOZ bezwaar Wijlre
 • WOZ bezwaar Gulpen
 • WOZ bezwaar Ingber
 • WOZ bezwaar Reijmerstok
 • WOZ bezwaar Heijenrath
 • Plaats een reactie