WOZ bezwaar Jabeek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Jabeek? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Beekdaelen komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Jabeek 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Jabeek (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6454
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,147%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€922
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Jabeek.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Beekdaelen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €235.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €235.000 x 0,147% = €345.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Jabeek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Jabeek aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Jabeek. Meestal kan dit alleen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Beekdaelen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-jabeek-6454

Woningtaxatie in Jabeek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Jabeek komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Jabeek is ongeveer €275. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Jabeek die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Schinveld, Merkelbeek, Doenrade, Oirsbeek en Amstenrade.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: bijgebouwen, ligging, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Jabeek. In die rapportage tref je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,147% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Jabeek. Een gemiddelde woning betaalt €335.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand met behulp van data die voorhanden is. Ze onderzoeken zaken als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.beekdaelen.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Jabeek?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Jabeek kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie