WOZ bezwaar Meerssen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Meerssen? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Meerssen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Meerssen 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder vind je een samenvatting van de huidige woonlasten in Meerssen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,1731%
Gemiddeld betaalde OZB€460
Rioolheffing€353
Afvalstoffenheffing€242
Totale woonlasten€1055
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Meerssen.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Meerssen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €287.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €287.000 x 0,1731% = €497.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Meerssen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Meerssen nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Meerssen. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0006,8%
2019€250.0005,0%
2018€238.0006,3%
2017€224.0000,9%
2016€222.0002,8%
2015€216.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Meerssen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-meerssen-6231

Woningtaxatie in Meerssen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Meerssen kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Meerssen is ongeveer €245. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Meerssen die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Maastricht, Beek, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Meerssen. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1731% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Meerssen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €460.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde komt tot stand aan de hand van objectieve criteria. De gemeente verwerkt feiten als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.meerssen.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Meerssen?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Meerssen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Ulestraten
 • WOZ bezwaar Moorveld
 • WOZ bezwaar Bunde
 • WOZ bezwaar Geulle
 • Plaats een reactie