WOZ bezwaar Gelselaar

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Gelselaar? Op deze website bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Berkelland raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Gelselaar 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bekijk je duidelijke info over de actuele woonlasten in Gelselaar van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
Netnummer0545 (+31545)
Gemiddelde WOZ-waarde€246.000
OZB-tarief woningen0,1051%
Gemiddeld betaalde OZB€258
Rioolheffing€361
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€806
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Gelselaar.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Berkelland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €281.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €281.000 x 0,1051% = €295.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Gelselaar? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Gelselaar ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Gelselaar. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Evalueer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€246.0007,0%
2019€230.0007,0%
2018€215.0005,9%
2017€203.0002,5%
2016€198.000-0,5%
2015€199.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Berkelland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-gelselaar-7275

Woningtaxatie in Gelselaar

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Gelselaar komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Gelselaar ligt rond de €210. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Gelselaar die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Haarlo, Borculo, Mariënvelde, Ruurlo en Keijenborg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Gelselaar. In die rapportage vind je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1051% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gelselaar. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €258.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. openbare data. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gelselaar?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Gelselaar kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie