WOZ bezwaar Nuth

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Nuth? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Beekdaelen maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nuth 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht check je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Nuth (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6361
Netnummer045 (+3145)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,147%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€922
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nuth.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Beekdaelen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €293.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €293.000 x 0,147% = €431.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nuth? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Nuth nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nuth. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Beekdaelen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nuth-6361

Woningtaxatie in Nuth

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Nuth kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Nuth ligt om en nabij de €280. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Nuth die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Baneheide, Bocholtz, Klimmen, Walem en Hulsberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nuth. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,147% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nuth. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €335.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.beekdaelen.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: type object, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nuth?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nuth maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie