WOZ bezwaar Puth

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Puth? Hier praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Beekdaelen raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Puth 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In deze tabel check je een samenvatting van de huidige woonlasten in Puth (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens tref je ook handige informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6155
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,147%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€922
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Puth.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Beekdaelen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €249.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 249.000 x 0,147% = €366.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Puth? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Puth ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Puth. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Controleer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Beekdaelen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-puth-6155

Woningtaxatie in Puth

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Puth kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Puth ligt rond de €210. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Puth die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Windraak, Munstergeleen, Guttecoven, Einighausen en Limbricht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: type woning, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Puth. In dit document lees je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,147% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Puth. Een gemiddelde woning betaalt €335.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt kenmerken als: waar staat de woning, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.beekdaelen.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Puth?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Puth kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie