WOZ bezwaar Hulsberg

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hulsberg? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Beekdaelen begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2023 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2022.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hulsberg 2023

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder vind je een indicatie van de actuele woonlasten in Hulsberg waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6336
Netnummer045 (+3145)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,147%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€922
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hulsberg.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Beekdaelen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €288.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 288.000 x 0,147% = €423.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Hulsberg? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Hulsberg precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hulsberg. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2023 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Beekdaelen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hulsberg-6336

Woningtaxatie in Hulsberg

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Hulsberg kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Hulsberg is ongeveer €260. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2023 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Hulsberg die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Schimmert, Berg en Terblijt, Wijlre, Ransdaal en Scheulder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2023 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2022 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Hulsberg. Op dit aanslagbiljet tref je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2023 betaal je 0,147% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hulsberg. In 2023 betaal je gemiddeld aan OZB €335.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld door middel van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar thema’s als: ligging, woonoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.beekdaelen.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hulsberg?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hulsberg heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie