WOZ bezwaar Schimmert

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Schimmert? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Beekdaelen begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Schimmert 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? Hieronder check je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Schimmert (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens is er meer info te vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,147%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€922
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Schimmert.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Beekdaelen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €287.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €287.000 x 0,147% = €422.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Schimmert? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Schimmert uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Schimmert. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer huizenprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,6%
2019€210.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Beekdaelen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-schimmert-6333

Woningtaxatie in Schimmert

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Schimmert kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Schimmert komt gemiddeld uit rond de €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Schimmert die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Berg en Terblijt, Wijlre, Ransdaal, Scheulder en Schin op Geul.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Schimmert. In dit document staan de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,147% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schimmert. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €335.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. beschikbare data. Men kijkt naar onderdelen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.beekdaelen.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Schimmert?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Schimmert zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie