WOZ bezwaar Drijber

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Drijber? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Midden-Drenthe raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Drijber 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het schema hieronder bekijk je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Drijber van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,1102%
Gemiddeld betaalde OZB€248
Rioolheffing€239
Afvalstoffenheffing€237
Totale woonlasten€724
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Drijber.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Midden-Drenthe. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €275.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €275.000 x 0,1102% = €303.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Drijber? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Drijber uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Drijber. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Evalueer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0006,6%
2019€212.0005,0%
2018€202.0003,1%
2017€196.0001,0%
2016€194.0000,0%
2015€194.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Midden-Drenthe.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-drijber-9419

Woningtaxatie in Drijber

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Drijber komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Drijber is ongeveer €200. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Drijber die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Wijster, Spier, Oranje, Hijken en Hooghalen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: grootte, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Drijber. In die rapportage check je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Drijber. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €248.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van beschikbare gegevens. Men kijkt naar kenmerken als: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.middendrenthe.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Drijber?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Drijber maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie