WOZ bezwaar Westerveld

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Westerveld? Hier vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Westerveld komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Westerveld 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder geven we een overview van de gemiddelde woonlasten in Westerveld (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Westerveld.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €283.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 283.000 x 0,102% = €289.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Westerveld? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Westerveld ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Westerveld. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Westerveld.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-westerveld-8437

Woningtaxatie in Westerveld

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Westerveld kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Westerveld ligt zo rond de €220. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het overzicht hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Westerveld die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: type woning, grootte, oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Westerveld. In deze gemeentelijke beschikking lees je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Westerveld. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €284.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Westerveld?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Westerveld maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Zorgvlied
 • WOZ bezwaar Wateren
 • WOZ bezwaar Oude Willem
 • WOZ bezwaar Wapserveen
 • WOZ bezwaar Vledder
 • WOZ bezwaar Frederiksoord
 • WOZ bezwaar Nijensleek
 • WOZ bezwaar Wilhelminaoord
 • WOZ bezwaar Doldersum
 • WOZ bezwaar Boschoord
 • WOZ bezwaar Havelterberg
 • WOZ bezwaar Uffelte
 • WOZ bezwaar Diever
 • WOZ bezwaar Wapse
 • WOZ bezwaar Dieverbrug
 • WOZ bezwaar Geeuwenbrug
 • WOZ bezwaar Wittelte
 • WOZ bezwaar Ruinen
 • WOZ bezwaar Dwingeloo
 • WOZ bezwaar Ansen
 • WOZ bezwaar Havelte
 • WOZ bezwaar Darp
 • Plaats een reactie