WOZ bezwaar Zorgvlied

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Zorgvlied? Op deze pagina praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Westerveld raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Zorgvlied 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel bekijk je een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Zorgvlied (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ belastingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zorgvlied.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde ligt op €271.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €271.000 x 0,102% = €276.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Zorgvlied? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Zorgvlied precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Zorgvlied. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is de basis van de waardebepaling.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport staat hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Westerveld.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-zorgvlied-8437

Woningtaxatie in Zorgvlied

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Zorgvlied kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Zorgvlied ligt zo rond de €270. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Zorgvlied die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Donkerbroek, Waskemeer, Haulerwijk, Haule en Oosterwolde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: grootte, bouwjaar, type woning, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Zorgvlied. In deze gemeentelijke beschikking check je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zorgvlied. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €284.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. beschikbare data. Men kijkt naar factoren als: ligging, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zorgvlied?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zorgvlied kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie