WOZ bezwaar Nijensleek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Nijensleek? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Westerveld beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Nijensleek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel tref je een indicatie van de huidige woonlasten in Nijensleek op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nijensleek.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde is vastgesteld op €232.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €232.000 x 0,102% = €237.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Nijensleek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nijensleek nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Nijensleek. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Westerveld.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nijensleek-8383

Woningtaxatie in Nijensleek

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Nijensleek kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nijensleek is ongeveer €215. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Nijensleek die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Frederiksoord, Vledder, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Nijensleek. In dit document staan de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nijensleek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €284.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze zaken als: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nijensleek?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en controleer of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nijensleek maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie