WOZ bezwaar Holten

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Holten? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Rijssen-Holten calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Holten 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst check je een overzicht met de recente woonlasten in Holten van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
Netnummer0548 (+31548)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0982%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€186
Totale woonlasten€632
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Holten.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Rijssen-Holten. De WOZ-waarde is vastgesteld op €241.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €241.000 x 0,0982% = €237.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Holten? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Holten uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Holten. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woonobjecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0005,8%
2019€242.0005,7%
2018€229.0003,2%
2017€222.0003,3%
2016€215.0001,4%
2015€212.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Rijssen-Holten.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-holten-7451

Woningtaxatie in Holten

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Holten kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Holten komt gemiddeld uit rond de €215. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Holten die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Haarle, Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen en Okkenbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, ligging, grootte, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Holten. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0982% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Holten. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €251.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van openbare data. Hiervoor gebruiken ze thema’s zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.rijssen-holten.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Holten?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Holten zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie