WOZ bezwaar Dieverbrug

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dieverbrug? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Westerveld raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Dieverbrug 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de volgende tabel bekijk je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Dieverbrug van een meerpersoonshuishouden. Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7984
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dieverbrug.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde is vastgesteld op €274.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €274.000 x 0,102% = €279.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Dieverbrug? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Dieverbrug nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Dieverbrug. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Westerveld.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-dieverbrug-7984

Woningtaxatie in Dieverbrug

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Dieverbrug kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Dieverbrug ligt om en nabij de €185. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Dieverbrug die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Wapse, Diever, Uffelte, Havelterberg en Darp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, ligging, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Dieverbrug. Op dit aanslagbiljet vind je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dieverbrug. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €284.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand op basis van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: de ligging van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Dieverbrug?
Het bezwaar maken moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Dieverbrug zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie