WOZ bezwaar Boschoord

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Boschoord? Hier praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Westerveld komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Boschoord 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder bekijk je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Boschoord op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8387
Netnummer0561 (+31561)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Boschoord.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde is vastgesteld op €235.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €235.000 x 0,102% = €240.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Boschoord? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Boschoord ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Boschoord. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Westerveld.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-boschoord-8387

Woningtaxatie in Boschoord

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Boschoord kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Boschoord komt gemiddeld uit rond de €250. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Boschoord die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Doldersum, Wilhelminaoord, Nijensleek, Frederiksoord en Vledder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Boschoord. Op dit aanslagbiljet lees je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Boschoord. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €284.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld met behulp van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar kenmerken als: ligging, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met prijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Boschoord?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Boschoord zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie