WOZ bezwaar Uffelte

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Uffelte? Hieronder vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Westerveld maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Uffelte 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel bekijk je een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Uffelte waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7975
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Uffelte.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €271.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €271.000 x 0,102% = €276.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Uffelte? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Uffelte aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Uffelte. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Ga na of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Westerveld.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-uffelte-7975

Woningtaxatie in Uffelte

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Uffelte zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Uffelte ligt om en nabij de €210. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Uffelte die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Havelterberg, Darp, Havelte, De Schiphorst en Ansen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen zoals: grootte, oppervlakte, ligging, type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Uffelte. In die rapportage check je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Uffelte. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €284.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. een speciaal model. Men kijkt naar feiten als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Uffelte?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Uffelte zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie