WOZ bezwaar Geeuwenbrug

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Geeuwenbrug? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Westerveld maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Geeuwenbrug 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder bieden we een indicatie van de verschillende woonlasten in Geeuwenbrug waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Geeuwenbrug.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Westerveld. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €275.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €275.000 x 0,102% = €281.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Geeuwenbrug? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Geeuwenbrug ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Geeuwenbrug. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Evalueer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Check of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Westerveld.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-geeuwenbrug-7985

Woningtaxatie in Geeuwenbrug

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Geeuwenbrug kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Geeuwenbrug ligt zo rond de €185. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Geeuwenbrug die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Dieverbrug, Wapse, Diever, Uffelte en Havelterberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Geeuwenbrug. In deze aanslag lees je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geeuwenbrug. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €284.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. beschikbare data. Er wordt ingezoomd op thema’s als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Geeuwenbrug?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Geeuwenbrug zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie