WOZ bezwaar Noordoostpolder

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Noordoostpolder? Hier vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Noordoostpolder begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Noordoostpolder 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel verstrekken we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Noordoostpolder (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens tref je ook handige informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noordoostpolder.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Noordoostpolder. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €264.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €264.000 x 0,1405% = €371.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Noordoostpolder? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Noordoostpolder nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Noordoostpolder. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Noordoostpolder.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-noordoostpolder-8309

Woningtaxatie in Noordoostpolder

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Noordoostpolder kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Noordoostpolder is ongeveer €220. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Noordoostpolder die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde en Epe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, bouwjaar, grootte, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Noordoostpolder. In deze documenten staan de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordoostpolder. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €295.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordoostpolder?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en check of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordoostpolder kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Bant
 • WOZ bezwaar Luttelgeest
 • WOZ bezwaar Marknesse
 • WOZ bezwaar Kraggenburg
 • WOZ bezwaar Schokland
 • WOZ bezwaar Emmeloord
 • WOZ bezwaar Ens
 • WOZ bezwaar Nagele
 • WOZ bezwaar Tollebeek
 • WOZ bezwaar Espel
 • WOZ bezwaar Creil
 • WOZ bezwaar Rutten
 • Plaats een reactie