WOZ bezwaar Vledder

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Vledder? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Westerveld komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Vledder 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder geven we een overzicht met de recente woonlasten in Vledder van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
Netnummer0521 (+31521)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€284
Rioolheffing€209
Afvalstoffenheffing€190
Totale woonlasten€683
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vledder.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Westerveld. De WOZ-waarde is vastgesteld op €230.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €230.000 x 0,102% = €235.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Vledder? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Vledder ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Vledder. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling woningprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Beoordeel of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.0005,7%
2019€264.0004,8%
2018€252.0002,9%
2017€245.0001,7%
2016€241.000-1,6%
2015€245.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Westerveld.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-vledder-8381

Woningtaxatie in Vledder

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Vledder kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Vledder komt gemiddeld uit rond de €265. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de volgende tabel check je taxateurs en makelaars in Vledder die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt en Kuinre.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: oppervlakte, bijgebouwen, grootte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Vledder. In deze gemeentelijke beschikking vind je de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vledder. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €284.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand aan de hand van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze thema’s zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vledder?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of deze huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vledder zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie