WOZ bezwaar Veere

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Veere? Hieronder vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Veere komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Veere 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder check je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Veere (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Veere.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Veere. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €285.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €285.000 x 0,094% = €268.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Veere? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Veere nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Veere. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Veere.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-veere-4351

Woningtaxatie in Veere

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Veere kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Veere komt gemiddeld uit rond de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Veere die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem en West Betuwe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: ligging, type woning, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Veere. In dit document tref je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Veere. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €280.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar kenmerken als: waar staat de woning, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.veere.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Veere?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Veere maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Gapinge
 • WOZ bezwaar Vrouwenpolder
 • WOZ bezwaar Oostkapelle
 • WOZ bezwaar Domburg
 • WOZ bezwaar Westkapelle
 • WOZ bezwaar Aagtekerke
 • WOZ bezwaar Grijpskerke
 • WOZ bezwaar Meliskerke
 • WOZ bezwaar Koudekerke
 • WOZ bezwaar Biggekerke
 • WOZ bezwaar Zoutelande
 • Plaats een reactie