WOZ bezwaar Grijpskerke

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Grijpskerke? Op deze website praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Veere calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Grijpskerke 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel tref je duidelijke info over de huidige woonlasten in Grijpskerke (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Grijpskerke.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Veere. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €294.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 294.000 x 0,094% = €276.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Grijpskerke? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Grijpskerke aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Grijpskerke. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Veere.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-grijpskerke-4364

Woningtaxatie in Grijpskerke

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Grijpskerke zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Grijpskerke ligt rond de €265. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Grijpskerke die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Aagtekerke, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: grootte, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Grijpskerke. In dit document vind je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Grijpskerke. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €280.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld met behulp van openbare data. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.veere.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bouwjaar, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Grijpskerke?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Grijpskerke maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie