WOZ bezwaar Vrouwenpolder

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Vrouwenpolder? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Veere raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Vrouwenpolder 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een kostenraming van de huidige woonlasten in Vrouwenpolder (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4354
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vrouwenpolder.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Veere. De WOZ-waarde is vastgesteld op €289.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €289.000 x 0,094% = €272.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Vrouwenpolder? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Vrouwenpolder aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Vrouwenpolder. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktwaarde

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Veere.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-vrouwenpolder-4354

Woningtaxatie in Vrouwenpolder

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Vrouwenpolder zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Vrouwenpolder ligt zo rond de €195. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de volgende tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Vrouwenpolder die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland en Burgh-Haamstede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren als: oppervlakte, ligging, type woning, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Vrouwenpolder. In die rapportage tref je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vrouwenpolder. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €280.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand aan de hand van data die voorhanden is. Men kijkt naar feiten als: waar staat de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.veere.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar. In het taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Vrouwenpolder?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Vrouwenpolder kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie