WOZ bezwaar Middelburg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Middelburg? Hier praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Middelburg beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Middelburg 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel vind je een indicatie van de recente woonlasten in Middelburg van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4334
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1288%
Gemiddeld betaalde OZB€260
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€297
Totale woonlasten€761
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Middelburg.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Middelburg. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €259.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €259.000 x 0,1288% = €334.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Middelburg? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Middelburg nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Middelburg. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Evalueer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.0006,3%
2019€190.0005,0%
2018€181.0002,3%
2017€177.0001,7%
2016€174.0000,6%
2015€173.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Middelburg.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-middelburg-4334

Woningtaxatie in Middelburg

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Middelburg kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Middelburg ligt rond de €185. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Middelburg die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem, West Betuwe en Vijfheerenlanden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Middelburg. In deze aanslag vind je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1288% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Middelburg. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €260.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.middelburg.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Middelburg?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Middelburg kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Nieuw- en Sint Joosland
 • WOZ bezwaar Arnemuiden
 • Plaats een reactie