WOZ bezwaar Koudekerke

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Koudekerke? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Veere begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Koudekerke 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel verstrekken we een overview van de recente woonlasten in Koudekerke van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-krediet.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Koudekerke.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Veere. De WOZ-waarde is vastgesteld op €296.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €296.000 x 0,094% = €278.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Koudekerke? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Koudekerke werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Koudekerke. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle woningwaarde

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Veere.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-koudekerke-4370

Woningtaxatie in Koudekerke

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Koudekerke zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Koudekerke ligt zo rond de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Koudekerke die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle en Domburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Koudekerke. In deze gemeentelijke beschikking staan een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Koudekerke. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €280.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald op basis van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op zaken zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.veere.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Koudekerke?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Koudekerke kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie