WOZ bezwaar Biggekerke

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Biggekerke? Op deze website bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Veere beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Biggekerke 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder check je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Biggekerke (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast lees je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Biggekerke.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Veere. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €230.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €230.000 x 0,094% = €216.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Biggekerke? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Biggekerke ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Biggekerke. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek woningprijs

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Veere.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-biggekerke-4373

Woningtaxatie in Biggekerke

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Biggekerke kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Biggekerke is ongeveer €245. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Biggekerke die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke en Westkapelle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar, ligging, grootte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Biggekerke. In die rapportage check je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Biggekerke. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €280.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare data. De gemeente verwerkt thema’s als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.veere.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, type object, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Biggekerke?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Biggekerke zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie