WOZ bezwaar Meliskerke

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Meliskerke? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Veere maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Meliskerke 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel verstrekken we een kostenraming van de actuele woonlasten in Meliskerke (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast lees je ook meer informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Meliskerke.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Veere. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €295.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €295.000 x 0,094% = €277.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Meliskerke? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Meliskerke uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Meliskerke. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Veere.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-meliskerke-4365

Woningtaxatie in Meliskerke

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Meliskerke kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Meliskerke bedraagt circa €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Meliskerke die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle, Domburg en Oostkapelle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: grootte, oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Meliskerke. In dit document tref je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Meliskerke. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €280.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken feiten als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.veere.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, type object. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Meliskerke?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Meliskerke zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie