WOZ bezwaar Oostkapelle

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oostkapelle? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Veere beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Oostkapelle 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel vind je een overview van de hedendaagse woonlasten in Oostkapelle (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4356
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oostkapelle.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Veere. De WOZ-waarde is vastgesteld op €290.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 290.000 x 0,094% = €273.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Oostkapelle? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Oostkapelle aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Oostkapelle. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Veere.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oostkapelle-4356

Woningtaxatie in Oostkapelle

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Oostkapelle kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Oostkapelle bedraagt circa €265. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in Oostkapelle die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Oostkapelle. In dit document tref je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oostkapelle. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €280.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld op basis van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.veere.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oostkapelle?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Oostkapelle heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie