WOZ bezwaar Zoutelande

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zoutelande? Hieronder bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Veere maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Zoutelande 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande lijst tref je een overview van de huidige woonlasten in Zoutelande (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,094%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€150
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€672
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zoutelande.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Veere. De WOZ-waarde is vastgesteld op €231.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €231.000 x 0,094% = €217.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Zoutelande? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Zoutelande nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Zoutelande. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle woningprijs

  Weeg af of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.0006,0%
2018€266.0001,1%
2017€263.0002,3%
2016€257.000-0,8%
2015€259.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Veere.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-zoutelande-4374

Woningtaxatie in Zoutelande

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Zoutelande zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Zoutelande komt gemiddeld uit rond de €275. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Zoutelande die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke en Aagtekerke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Zoutelande. In deze documenten bekijk je een indicatie van de woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,094% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zoutelande. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €280.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld door middel van een speciaal model. Men kijkt naar factoren zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.veere.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zoutelande?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zoutelande kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie