WOZ-waarde Provincie Zeeland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Provincie Zeeland? Op deze pagina praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

  • De Provincie Zeeland calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
  • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
  • Het is verstandig om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
  • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
  • Wanneer je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
  • Je kunt dit zelf doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

Bekijk ook de mogelijkheden in Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst, Tholen.

 

Woningtaxatie in Provincie Zeeland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Provincie Zeeland kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Provincie Zeeland is ongeveer €200. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).