WOZ bezwaar Glane

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Glane? Op deze website vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Losser maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Glane 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel vind je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Glane waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
Netnummer053 (+3153)
Gemiddelde WOZ-waarde€246.000
OZB-tarief woningen0,1502%
Gemiddeld betaalde OZB€368
Rioolheffing€264
Afvalstoffenheffing€255
Totale woonlasten€887
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Glane.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Losser. De WOZ-waarde is vastgesteld op €253.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €253.000 x 0,1502% = €380.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Glane? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Glane ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Glane. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de waardebepaling.

 3. Controle woningwaarde

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Ga na of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€246.0007,0%
2019€230.0006,5%
2018€216.0005,9%
2017€204.0000,5%
2016€203.000-0,5%
2015€204.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Losser.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-glane-7585

Woningtaxatie in Glane

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Glane komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Glane ligt rond de €200. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Glane die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Deurningen, Bentelo, Hengevelde, Ambt Delden en Delden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Glane. In dit document lees je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1502% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Glane. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €368.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand op basis van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze factoren als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.losser.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, adresgegevens, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Glane?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Glane zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie