WOZ bezwaar Tollebeek

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Tollebeek? Hieronder vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Noordoostpolder calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Tollebeek 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder verstrekken we een indicatie van de verschillende woonlasten in Tollebeek op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over Wat betekend de WOZ.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Tollebeek.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Noordoostpolder. De WOZ-waarde bedraagt op €259.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 259.000 x 0,1405% = €364.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Tollebeek? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Tollebeek precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Tollebeek. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek woningprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Noordoostpolder.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-tollebeek-8309

Woningtaxatie in Tollebeek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Tollebeek komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Tollebeek komt gemiddeld uit rond de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Tollebeek die je kunnen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nagele, Ens, Emmeloord, Mastenbroek en Genemuiden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen als: onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Tollebeek. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Tollebeek. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €295.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van objectieve criteria. Ze onderzoeken feiten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Tollebeek?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Tollebeek zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie