WOZ bezwaar Nagele

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nagele? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Noordoostpolder raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Nagele 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Nagele van een meerpersoonshuishouden. Tevens is er meer info te vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nagele.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Noordoostpolder. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €258.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €258.000 x 0,1405% = €362.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nagele? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Nagele uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Nagele. Meestal is een DigiD account vereist. Dit verslag ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Noordoostpolder.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-nagele-8308

Woningtaxatie in Nagele

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Nagele kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Nagele ligt zo rond de €210. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Nagele die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Ens, Emmeloord, Mastenbroek, Genemuiden en Kamperveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: ligging, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nagele. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nagele. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €295.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld door middel van beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt kenmerken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nagele?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nagele zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie