WOZ bezwaar Kraggenburg

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Kraggenburg? Op deze pagina vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Noordoostpolder maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Kraggenburg 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van de recente woonlasten in Kraggenburg op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kraggenburg.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Noordoostpolder. De WOZ-waarde ligt op €266.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €266.000 x 0,1405% = €374.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Kraggenburg? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Kraggenburg aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kraggenburg. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het onderstaande overzicht vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Noordoostpolder.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-kraggenburg-8317

Woningtaxatie in Kraggenburg

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kraggenburg kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Kraggenburg ligt rond de €230. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Vind een taxateur in de buurt
In het overzicht hieronder vind je taxateurs en makelaars in Kraggenburg die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Marknesse, Luttelgeest, Bant, Rutten en Creil.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Kraggenburg. Op dit aanslagbiljet lees je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kraggenburg. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €295.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kraggenburg?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kraggenburg heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie