WOZ bezwaar Schokland

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Schokland? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Noordoostpolder maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Schokland 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verschaffen we een indicatie van de huidige woonlasten in Schokland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8319
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schokland.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Noordoostpolder. De WOZ-waarde bedraagt op €267.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €267.000 x 0,1405% = €375.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Schokland? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Schokland precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Schokland. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Check huizenprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Noordoostpolder.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-schokland-8319

Woningtaxatie in Schokland

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Schokland kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Schokland ligt rond de €265. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Schokland die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest, Bant en Rutten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken als: bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau, grootte, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Schokland. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schokland. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €295.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald op basis van een speciaal model. De gemeente verwerkt factoren als: de ligging van de woning, woonoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Schokland?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Schokland zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie