WOZ bezwaar Emmeloord

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Emmeloord? Op deze website lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Noordoostpolder raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Emmeloord 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het schema hieronder verschaffen we een indicatie van de huidige woonlasten in Emmeloord van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8302
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Emmeloord.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Noordoostpolder. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €256.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €256.000 x 0,1405% = €360.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Emmeloord? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Emmeloord aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Emmeloord. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Beoordeel of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Noordoostpolder.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-emmeloord-8302

Woningtaxatie in Emmeloord

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Emmeloord komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Emmeloord ligt zo rond de €210. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Emmeloord die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Mastenbroek, Genemuiden, Kamperveen, Grafhorst en Zalk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten als: type woning, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Emmeloord. In dit document staan de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Emmeloord. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €295.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Emmeloord?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Emmeloord maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie