WOZ bezwaar Creil

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Creil? Op dit portaal praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Noordoostpolder begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Creil 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel geven we een overview van de huidige woonlasten in Creil (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8312
Netnummer0527 (+31527)
Gemiddelde WOZ-waarde€210.000
OZB-tarief woningen0,1405%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€286
Totale woonlasten€755
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Creil.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Noordoostpolder. De WOZ-waarde ligt op €261.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €261.000 x 0,1405% = €367.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Creil? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Creil nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Creil. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Evalueer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€210.0006,1%
2019€198.0006,5%
2018€186.0003,3%
2017€180.0002,3%
2016€176.0001,1%
2015€174.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Noordoostpolder.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-creil-8312

Woningtaxatie in Creil

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Creil kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Creil is ongeveer €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Creil die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Espel, Tollebeek, Nagele, Ens en Emmeloord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken zoals: onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, type woning, grootte, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Creil. In deze aanslag lees je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1405% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Creil. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €295.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.noordoostpolder.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Creil?
Bezwaar maken kan binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Creil zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie