WOZ bezwaar Noordenveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Noordenveld? Op dit portaal praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Noordenveld raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Noordenveld 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel check je een overview van de actuele woonlasten in Noordenveld (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€257.000
OZB-tarief woningen0,1076%
Gemiddeld betaalde OZB€276
Rioolheffing€256
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€735
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noordenveld.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Noordenveld. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €243.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 243.000 x 0,1076% = €261.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Noordenveld? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Noordenveld werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Noordenveld. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Dit rapport is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€257.0007,5%
2019€239.0006,2%
2018€225.0004,2%
2017€216.0001,9%
2016€212.0000,5%
2015€211.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Noordenveld.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-noordenveld-9335

Woningtaxatie in Noordenveld

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Noordenveld komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Noordenveld ligt rond de €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Noordenveld die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Dantumadiel, Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog en Ameland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: type woning, grootte, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Noordenveld. Op dit aanslagbiljet tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1076% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordenveld. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €276.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld op basis van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.noordenveld.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordenveld?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordenveld heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Matsloot
 • WOZ bezwaar Huis ter Heide
 • WOZ bezwaar Westervelde
 • WOZ bezwaar Veenhuizen
 • WOZ bezwaar Een
 • WOZ bezwaar Een-West
 • WOZ bezwaar Nietap
 • WOZ bezwaar Roden
 • WOZ bezwaar Lieveren
 • WOZ bezwaar Roderesch
 • WOZ bezwaar Alteveer
 • WOZ bezwaar Nieuw-Roden
 • WOZ bezwaar Leutingewolde
 • WOZ bezwaar Foxwolde
 • WOZ bezwaar Roderwolde
 • WOZ bezwaar Peize
 • WOZ bezwaar Norg
 • WOZ bezwaar Langelo
 • WOZ bezwaar Zuidvelde
 • WOZ bezwaar Peest
 • Plaats een reactie